Annedonk logo
Alleen mascara! Verder niks...

Mascara dagje

Ik weet niet of mannen heel blij gaan worden van deze blog… ze kunnen er wel wat van opsteken, maar echt empathisch meedenken over deze materie? … vrees van niet…. Op een uitzondering natuurlijk.
 
Warmte, regen, weer of geen weer… werk, feestje, uit eten, shoppen, eigenlijk is elke dag een dag voor verzorging van onze uitstraling met bijbehorende make-up. Vooral voor mij en velen die in een representatieve hoek bivakkeren, of schop ik nu tegen een heilig huisje?

Ik heb het hier over de complete wasstraat en alle ondersteuning die ik dagelijks gebruik… Mijn voltallige elftal / kernteam om de dag fris en fruitig door komen. Let wel, voor mijn werk, mag ik, moet ik te pas en te onpas op de foto om daarna geheel in vol ornaat de laatste mode aan de volgers op sociale media te kunnen showen: dus altijd ben ik altijd paraat en “Shiny & Bright!”

In de basis staan mijn beauty-makers opgesteld; liquide cleaningsoap, voedende gel als onderlaag, dag en / of nachtcrème. Op het middenveld; een goede transparante foundation of BB crème. Spits en achterhoede: een grote blusherkwast en mooie losse bruine poeder overdag dan hè, wat extra roze poeder, oogschaduw in twee matching tinten licht en donker, oogpotloodje, wenkbrauwen materiaal in poeder met mal of uit de hand in vaste vorm, lipstick of gloss, en soms nog een extra touch of glitter op het ooglid.

Op de reservebank: lipverzorgende crème voor de rimpels op …juist de bovenlip, zelfde laken en pak voor de crème “pour la Rue d’amour”oftewel de decolleté. Als alles is klaar is dan hebben we nog de goalgetter: mascara! De laatste is het belangrijkste want die geeft de expressie aan de ogen! De onmiskenbare charme met als highlight de mooie krul aan de zijkant… als t lukt dan hè.

Nou over die laatste wil ik het even hebben: van mij mag alles wat betreft make up als ik in en om het huis vertoef, bij uitzondering op een vrije dag dus weg worden gelaten behalve de mascara. Ik noem dat dan “een Mascara dag” Op die dag alleen mascara! Verder niks…

Ik ben/was ooit van origine blond dus je snapt dat ik “met niks op” ben ik echt “kaal” (sorry mannen) in mijn beleving dan hè. Mijn lieftallige echtgenoot zegt als ik hem vraag “zie je niks” altijd “nee hoezo?” Waardoor ik me afvraag of mijn theorie dat ik me onverzorgd voel zonder mascara wel klopt. Maar als ik foto’s zie van een dagje varen zonder make-up denk ik echt: “erg leuk maar deze mag weg…”

Ik hoor jullie denken nou joh, doe niet zo gek…maar ik voel me zonder mascara gewoon niet af. Verven van wimpers is een oplossing maar op den duur hou, ik althans, geen wimper meer over.

Nu heb ik wel gemerkt dat, laat ik het netjes zeggen, bij een wat ouder wordende huid (@@) het wel heel goed is om ook eens niks op je huid en ogen te smeren maar alleen te verzorgen met de juiste passende lichte crèmes. Dus een make-up loos dagje is juist goed. Dus mijn naakte gevoel zonder de heerlijke zwarte accenten rondom mijn ogen is eigenlijk dus toch een idee-fixe.

Maar ik denk dat er nog iets anders speelt: tijd! Ik weet niet hoe jullie het vergaat maar de hoeveelheid minuten waarin ik van fris uit de douche tot klaar voor vertrekken de loop der jaren heb ik zien groeien zo niet verdubbelen. Waar ik rond mijn 20ste ff gauw make up op deed sta ik nu zeker 45 minuten met twee uitvergrotende spiegels te checken van 6 kanten of alles synchroon loopt en nergens opgehoopte foundation of uitgeschoten streepjes oogpotlood staan. En dan de mascara als finishing touch waarbij je dan echt hoopt niet op je ooglid of juist onder de kleine onderste wimpers je huid te raken..killing! Want dan mag je met wattenstaafjes en allerlei kleine papieren zakdoekpuntjes gaan restaureren alsof je de Nachtwacht aan het retoucheren bent…

Het resultaat mag er zijn maar je moet wel een volle dag maken om ruim een uur make up er uit te halen he!

Dus dan toch maar af en toe de mascara dag incognito! Zo’n dag met meer tijd voor jezelf: rust bij t opstaan: Alsof je 18 bent alleen “de wimper touch up” en verder niks. Lekker gaan lezen! Beetje Netflixen en misschien een wijntje rond 16.30 u.. jouw ontspan dagje “ohne make-up” En als “hij” het niet ziet wie dan wel.. onze uitstraling zit niet “op” het oog maar “in” het oog. Wees zo’n dag extra blij zonder make up ritueel en lekker gewoon puur natuur! Gun t jullie dat rust moment, maar ik praat geloof ik ook vooral tegen mezelf hè! Dat mag, doen jullie dat ook maar dan ok?

Scroll naar boven