Annedonk logo
Thema 1

Coloured faces

Toen ik in 2016 begon met schilderen, of beter eerst met een materialen zoektocht van knippen, plakken en art journals maken, was het nooit de bedoeling om daar later shawls, kussens  of zelfs behang van te maken. Dit is eigenlijk op een hele spontane en een vanzelf zo gelopen, en zo bestemming van mijn schilderwerken geworden. Mede door de bereidheid van een leverancier uit mijn inkoopportefeuille van mijn dameszaak. Deze hielp mij op weg met de unieke, kleinschalige productie van de art-scarves zoals ze nu te koop zijn op deze shop en in mijn winkel.

Pas in 2022 zal ik voor het eerst thema gericht voor het najaar een serie van drie afbeeldingen maken met als doel het vierde thema: “Roaring 20ties”.

De eerste vier shawls, van vier kleurrijke vrouwen gezichten zijn in 2017/2018 geschilderd en zijn ontstaan na een cursus die ik volgde online in Amerika genaamd “Lets Face it!” van Kara Bullock die elk jaar online 52 lessen beschikbaar stelt die draaien rondom vrouwen gezichten. Dit fascineerde mij enorm. Vrouwen en hun expressie. Ik leerde daar gelijk kennis maken met allerlei toegepaste materialen variërend van houtskool tot inkt en natuurlijk acrylverf. Zo ontstond, in de voetsporen van mijn moeder, die kunstschilder was en gevoed door de gedeelde interesse hierin met mijn jongste dochter, de ontwikkeling van mijn creatieve oase: Schilderen.

Scroll naar boven